Mort Subite Kriek Lambic

Brouwerijnaam Brouwerijen Alken-Maes  
Land / Regio Belgie / Vlaams-Brabant
Bierstijl Kriek Lambiek
Alcoholpercentage 4.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Kriek Lambiek en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerijen Alken-Maes..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder middelfijne roze en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een rood structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kersenachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een appelachtige geur. De smaak van het bier is zoet/zuur en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een kersenachtige boventoon en verder komt er een groene appelachtig en metaalachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Brouwerijen Alken-Maes" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.