Nora

Brouwerijnaam Birrificio Le Baladin  
Land / Regio Italie / Cuneo
Bierstijl Kruidenbier
Alcoholpercentage 6.8% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Kruidenbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Birrificio Le Baladin..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel oranjeachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kruidachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een graanachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een gemberachtige boventoon en verder komt er een harsachtig en graanachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Birrificio Le Baladin" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.