reDANKulous

Brouwerijnaam Founders Brewing Company  
Land / Regio Verenigde-Staten / Michigan
Bierstijl India Pale Ale (Imperial / Double)
Alcoholpercentage 9.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 90
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl India Pale Ale (Imperial / Double) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Founders Brewing Company..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige licht bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een citrusachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en licht chocoladeachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Founders Brewing Company" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.