Mosselbier Excellent

Brouwerijnaam Zeeuwse Vissers  
Land / Regio Nederland / 
Bierstijl Witbier
Alcoholpercentage 4.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 25
EBC 7
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Witbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Zeeuwse Vissers. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Brouwerij Slot Oostende.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een tarweachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een tarweachtige boventoon en verder komt er een licht fruitachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Zeeuwse Vissers" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.