Rübæus

Brouwerijnaam Founders Brewing Company  
Land / Regio Verenigde-Staten / Michigan
Bierstijl Fruitbier
Alcoholpercentage 5.7% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 15
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Fruitbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Founders Brewing Company..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder rood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige licht roze structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een framboosachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht moutachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een framboosachtige boventoon en verder komt er een kersenachtig en licht moutachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Founders Brewing Company" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.