Kinky Koos

Brouwerijnaam Two Chefs Brewing  
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Saison
Alcoholpercentage 5.4% vol.
Schenktemperatuur 9 ºC.
IBU/EBU 250
EBC 14
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Saison en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Two Chefs Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Brouwerij De Prael.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder oranjeachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas weinig koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een basilicumachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gemberachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een basilicumachtige boventoon en verder komt er een sinaasappelachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Two Chefs Brewing" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.