Dirty Katarina

Brouwerijnaam Two Chefs Brewing  
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Stout (Imperial Russian)
Alcoholpercentage 70% vol.
Schenktemperatuur 6 ºC.
IBU/EBU 70
EBC 100
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Stout (Imperial Russian) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Two Chefs Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Brouwerij Anders! .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een grofe cremeachtige structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een koffieachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een vanilleachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een gebrande moutachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en donker fruitachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Two Chefs Brewing" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.