Woody Wall Of Death J.D. American Oak

Brouwerijnaam Brouwerij Hilldevils  
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl India Pale Ale (Imperial / Double)
Alcoholpercentage 9.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 71
EBC 27
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl India Pale Ale (Imperial / Double) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij Hilldevils. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder oranjeachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romgie witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een tropisch fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een houtachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een tropisch fruitachtige boventoon en verder komt er een grapefruitachtig en karamelachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Brouwerij Hilldevils" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.