Bastion

Brouwerijnaam Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein  
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Tripel
Alcoholpercentage 8.5% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode Is niet vermeld op de fles.
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Tripel en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kruidachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een korianderachtige boventoon en verder komt er een curaçaoschilachtig en karamelachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.