Bolwerck 8

Brouwerijnaam Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein  
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Dubbel Donker
Alcoholpercentage 8.0% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode Is niet vermeld op de fles.
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Dubbel Donker en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige licht bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gistachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een donker fruitachtig n rozijnachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.