Vink Heerleijk

Brouwerijnaam Bird Brewery  
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl India Pale Ale (Rye)
Alcoholpercentage 6.2% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl India Pale Ale (Rye) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Bird Brewery. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Jopenkerk.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn licht amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een grofe romige witte structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een tropisch fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een roggeachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een licht tropisch fruitachtig en roggeachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Bird Brewery" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.