Eko IPA 3.5%

Brouwerijnaam Grebbestad Bryggeri AB  
Land / Regio Zweden / Västra Götalands län
Bierstijl India Pale Ale (Session)
Alcoholpercentage 3.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl India Pale Ale (Session) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Grebbestad Bryggeri AB..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een middelfijne witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een tropisch fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een mangoachtig en grasachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Grebbestad Bryggeri AB" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.