Winter 15

Brouwerijnaam Brouwerij Hof ten Dormaal  
Land / Regio Belgie / Vlaams-Brabant
Bierstijl Sour/Wild Ale
Alcoholpercentage 6.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Sour/Wild Ale en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij Hof ten Dormaal..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur gisttroebel oranjeachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een melkzuurachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zuur en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een moutachtig en groene appelachtig gevoel naar voren in de mond.




In der loop van de jaren heeft "Brouwerij Hof ten Dormaal" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.