Electric Nurse Pale Ale

Brouwerijnaam Electric Nurse  
Land / Regio Zweden / Västra Götalands län
Bierstijl Pale Ale (American)
Alcoholpercentage 4.6% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Pale Ale (American) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Electric Nurse. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Dugges Bryggeri.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een tropisch fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een grasachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een licht tropisch fruitachtige boventoon en verder komt er een lycheeachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Electric Nurse" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.