Icelandic Toasted Porter

Brouwerijnaam Einstök Ölgerð  
Land / Regio IJsland / Northeastern Region
Bierstijl Porter (Robust)
Alcoholpercentage 6.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Porter (Robust) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Einstök Ölgerð. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Sternquell Brauerei.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn zwart en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een koffieachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een chocoladeachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een koffieachtige boventoon en verder komt er een chocoladeachtig en toffeeachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Einstök Ölgerð" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.