Icelandic White Ale

Brouwerijnaam Einstök Ölgerð  
Land / Regio IJsland / Northeastern Region
Bierstijl Witbier
Alcoholpercentage 5.2% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Witbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Einstök Ölgerð. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Sternquell Brauerei.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder geel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een muffe geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een curaçaoschilachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een korianderachtig en curaçaoschilachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Einstök Ölgerð" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.