Smokey Honey

Brouwerijnaam Two Chefs Brewing  
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Rookbier
Alcoholpercentage 5.4% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 22
EBC 12
Barcode Is niet vermeld op de fles.
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Rookbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Two Chefs Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van De Naeckte Brouwers.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder oranjeachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een rookachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een leerachtige geur. De smaak van het bier is honingzoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een rookachtige boventoon en verder komt er een honingachtig en citrusachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Two Chefs Brewing" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.