American Black Horse IPA

Brouwerijnaam Brouwerij Hilldevils  
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl India Pale Ale (Black)
Alcoholpercentage 6.5% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU 100
EBC 68
Barcode Is niet vermeld op de fles.
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl India Pale Ale (Black) en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij Hilldevils. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch.

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een grofe romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een citrusachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht gerooktachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een gebrande moutachtige boventoon en verder komt er een licht citrusachtig, licht gerooktachtig gevoel naar voren in de mond.
In der loop van de jaren heeft "Brouwerij Hilldevils" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.