Norrlands Guld Export

Brouwerijnaam Spendrups Bryggeri AB  
Land / Regio Zweden / Stockholms län
Bierstijl Dortmunder Export
Alcoholpercentage 5.3% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode
    
    

Dit bier is een bier van de bierstijl Dortmunder Export en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Spendrups Bryggeri AB..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een hooiachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een moutachtige boventoon en verder komt er een grasachtig en metaalachtig gevoel naar voren in de mond.




In der loop van de jaren heeft "Spendrups Bryggeri AB" een aantal verschillende bieretiketten uitgebracht voor dit merk.
Hieronder vindt u een aantal van deze bieretiketten.