Kranige Kastanje

Brouwerijnaam Brouwerij BorrelNoot
Land / Regio Nederland / Utrecht
Bierstijl Bock
Alcoholpercentage 7.8% vol.
Schenktemperatuur 7 - 10 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 04-10-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Bock en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij BorrelNoot. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rood fruitachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een kastanjeachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en licht koffieachtig gevoel naar voren in de mond.