Barrel Project 1903

Brouwerijnaam Brouwerij 't Meuleneind
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Belgian Quad
Alcoholpercentage 8.5% vol.
Schenktemperatuur 8 - 10 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 10-08-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Belgian Quad en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij 't Meuleneind. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een middelfijne romige bruine structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een houtachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rozijnenachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een rumachtige boventoon en verder komt er een rozijnenachtig en karamelachtig gevoel naar voren in de mond.