Barrel Project 1901

Brouwerijnaam Brouwerij 't Meuleneind
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Stout - Imperial / Double
Alcoholpercentage 9.0% vol.
Schenktemperatuur 8 - 10 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 09-08-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Stout - Imperial / Double en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij 't Meuleneind. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne cremeachtige structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een rookachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een rookachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en licht whiskyachtig gevoel naar voren in de mond.