Written in Stone

Brouwerijnaam FrauGruber Brewing
Land / Regio Duitsland / Beieren
Bierstijl Weizenbock
Alcoholpercentage 7.8% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 06-07-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Weizenbock en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door FrauGruber Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een blik en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kaneelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karmaleachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een kaneelachtig en tarweachtig gevoel naar voren in de mond.