Grolsch Proeverij Blond

Brouwerijnaam Koninklijke Grolsch N.V.
Land / Regio Nederland / Overijssel
Bierstijl Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden
Alcoholpercentage 6.7% vol.
Schenktemperatuur 6 - 8 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 14-05-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Koninklijke Grolsch N.V...

Het bier komt uit een fles met een beugel en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een curaçaoschilachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een droog curaçaoschilachtige boventoon en verder komt er een licht citrusachtig en banaanachtig gevoel naar voren in de mond.