Wychwood Imperial Red

Brouwerijnaam Wychwood Brewery
Land / Regio Engeland / Oxfordshire
Bierstijl Extra Special / Strong Bitter
Alcoholpercentage 4.7% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 06-05-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Extra Special / Strong Bitter en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Wychwood Brewery..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een notenachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een licht curaƧaoschilachtig en notenachtig gevoel naar voren in de mond.