Tukr

Brouwerijnaam Stanislaus Brewskovitch
Land / Regio Nederland / Overijssel
Bierstijl Red Ale - American Amber / Red
Alcoholpercentage 5.0% vol.
Schenktemperatuur 8 ºC.
IBU/EBU 57
EBC 40
Barcode

Beschrijving gemaakt op 09-04-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Red Ale - American Amber / Red en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Stanislaus Brewskovitch. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel donker amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een citrusachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een citrusachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en mandarijnachtig gevoel naar voren in de mond.