Lam

Brouwerijnaam Brouwerij Laveloos
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Maibock / Heller (Helles) Bock
Alcoholpercentage 6.1% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode Is niet vermeld op de fles.

Beschrijving gemaakt op 09-04-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Maibock / Heller (Helles) Bock en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij Laveloos. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kruidachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een droog citrusagrasachtige boventoon en verder komt er een gemberachtig en moutachtig gevoel naar voren in de mond.