Pochpoater Boetnstoander

Brouwerijnaam Elsener Bierbrouwerij Pochpoater
Land / Regio Nederland / Overijssel
Bierstijl Scotch Ale / Wee Heavy
Alcoholpercentage 8.5% vol.
Schenktemperatuur 10 ºC.
IBU/EBU 40
EBC 40
Barcode Is niet vermeld op de fles.

Beschrijving gemaakt op 11-04-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Scotch Ale / Wee Heavy en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Elsener Bierbrouwerij Pochpoater..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rozijnenachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een pruimenachtig en rozijnenachtig gevoel naar voren in de mond.