Redneck Bourbon BA Finish

Brouwerijnaam Uiltje Brewing Company
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Stout - Milk / Sweet
Alcoholpercentage 6.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 08-03-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Stout - Milk / Sweet en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Uiltje Brewing Company..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een zuurachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een druivenachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een aardbeiachtige boventoon en verder komt er een rode wijnachtig en houtachtig gevoel naar voren in de mond.