Brother in Law American Brown Ale

Brouwerijnaam Brothers in Law
Land / Regio Nederland / Noord Holland
Bierstijl Brown Ale - American
Alcoholpercentage 5.8% vol.
Schenktemperatuur 6 - 8 ºC.
IBU/EBU 35
EBC 76
Barcode

Beschrijving gemaakt op 07-02-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Brown Ale - American en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brothers in Law. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een licht gebrande moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht fruiachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een gebrande moutachtige boventoon en verder komt er een licht chocoladeachtig en citrusachtig gevoel naar voren in de mond.