Dubbel IPA

Brouwerijnaam MJ's Bruggeri
Land / Regio Zweden / Värmlands län
Bierstijl IPA - Imperial / Double
Alcoholpercentage 8.5% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 04-01-2019Dit bier is een bier van de bierstijl IPA - Imperial / Double en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door MJ's Bruggeri..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een ananasachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een licht droog karamelachtige boventoon en verder komt er een citrusachtig en licht dennenachtig gevoel naar voren in de mond.