Bocks

Brouwerijnaam Kompaan Bier
Land / Regio Nederland / Zuid-Holland
Bierstijl Bock
Alcoholpercentage 7.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 27
EBC 24
Barcode

Beschrijving gemaakt op 04-01-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Bock en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Kompaan Bier..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een licht koffieachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een rozijnenachtige boventoon en verder komt er een licht karamelachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.