Aethelstan

Brouwerijnaam Big Belly Brewing
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Porter - Imperial / Double
Alcoholpercentage 10.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 30
EBC 350
Barcode

Beschrijving gemaakt op 29-11-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Porter - Imperial / Double en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Big Belly Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een chocoladeachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een haverachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een chocoladeachtige boventoon en verder komt er een haverachtig en licht whiskyachtig gevoel naar voren in de mond.