Jerommeke

Brouwerijnaam Big Belly Brewing
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Saison / Farmhouse Ale
Alcoholpercentage 6.7% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 17
EBC 8
Barcode

Beschrijving gemaakt op 29-11-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Saison / Farmhouse Ale en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Big Belly Brewing. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een grofe cremeachtige structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een muffe geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gistachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een jeneverbesachtig en citrusachtig gevoel naar voren in de mond.