Halderbergs Bombast

Brouwerijnaam Brouwerij 't Meuleneind
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Stout - Foreign / Export
Alcoholpercentage 9.0% vol.
Schenktemperatuur 10 - 12 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 03-11-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Stout - Foreign / Export en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij 't Meuleneind. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas weinig koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een koffieachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een chocoladeachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een koffieachtige boventoon en verder komt er een chocoladeachtig en zoethoutachtig gevoel naar voren in de mond.