James

Brouwerijnaam Kaapse Brouwers
Land / Regio Nederland / Zuid-Holland
Bierstijl Saison / Farmhouse Ale
Alcoholpercentage 8.3% vol.
Schenktemperatuur 7 ºC.
IBU/EBU 18
EBC 7
Barcode

Beschrijving gemaakt op 27-10-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Saison / Farmhouse Ale en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Kaapse Brouwers..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een gistachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een sinaasappelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een gistachtige boventoon en verder komt er een korianderachtig en sinaasappelachtig gevoel naar voren in de mond.