Herfsthout - Kersenhoutbock

Brouwerijnaam Zeglis Brouwerij
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Doppelbock - Dunkel
Alcoholpercentage 7.5% vol.
Schenktemperatuur 8 - 12 ºC.
IBU/EBU 50
EBC 75
Barcode

Beschrijving gemaakt op 10-10-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Doppelbock - Dunkel en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Zeglis Brouwerij. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gebrande moutachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een houtachtige boventoon en verder komt er een rood fruitachtig en karamelachtig gevoel naar voren in de mond.