Gouden bocht

Brouwerijnaam Bierderij Waterland
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Belgian Strong Golden Ale
Alcoholpercentage 9.0% vol.
Schenktemperatuur 6 - 8 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 04-08-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Belgian Strong Golden Ale en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Bierderij Waterland..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een middelfijne witte structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een kruidachtige geur. De smaak van het bier is erg zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een korianderachtige boventoon en verder komt er een druivenachtig en moutachtig gevoel naar voren in de mond.