Vuurbaak

Brouwerijnaam Texelse Bierbrouwerij
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Red Ale - Irish
Alcoholpercentage 5.5% vol.
Schenktemperatuur 6 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 07-07-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Red Ale - Irish en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Texelse Bierbrouwerij..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas weinig koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een licht rood fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht toffeeachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een moutachtige boventoon en verder komt er een rood fruitachtig en zoutachtige gevoel naar voren in de mond.