La Madelon Noire

Brouwerijnaam Brasserie La Madelon
Land / Regio Frankrijk / Vogezen
Bierstijl Lager - Dark
Alcoholpercentage 5.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 06-07-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Lager - Dark en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brasserie La Madelon..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een muffe geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gebrande moutachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een chocoladeachtige boventoon en verder komt er een licht gebrande moutachtig en licht gerookachtig gevoel naar voren in de mond.