Vintage Ale 2016

Brouwerijnaam Coopers Brewery
Land / Regio Australie / Zuid Australië
Bierstijl Strong Ale - English
Alcoholpercentage 7.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 09-06-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Strong Ale - English en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Coopers Brewery..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur vlokkig gisttroebel amberachtig en is er in het glas bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gedroogd fruitachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtigee boventoon en verder komt er een licht rozijnachtig en licht citrusachtig gevoel naar voren in de mond.