Smoky Oak Ale

Brouwerijnaam Ninkasi Fabriques
Land / Regio Frankrijk / Rhône
Bierstijl Smoked Beer
Alcoholpercentage 6.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 08-06-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Smoked Beer en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Ninkasi Fabriques..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne cremeachtige structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een rood fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht gerooktachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een rood fruitachtig en licht houtachtig gevoel naar voren in de mond.