Bottle of Smoke

Brouwerijnaam Ninkasi Fabriques
Land / Regio Frankrijk / Rhône
Bierstijl Smoked Beer
Alcoholpercentage 6.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 08-06-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Smoked Beer en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Ninkasi Fabriques..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rood fruitachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een rood fruitachtige boventoon en verder komt er een pruimenachtig en licht gerooktachtig gevoel naar voren in de mond.