Page 24 American Brown Ale

Brouwerijnaam Brasserie Saint Germain
Land / Regio Frankrijk / Nord-Pas-de-Calais
Bierstijl Brown Ale - American
Alcoholpercentage 6.9% vol.
Schenktemperatuur 6 - 8 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 07-06-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Brown Ale - American en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brasserie Saint Germain..

Het bier komt uit een fles met een beugel en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een middelfijne romige licht bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een haverachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een toffeeachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een toffeeachtige boventoon en verder komt er een abrikoosachtig en citrusachtig gevoel naar voren in de mond.