Page 24 Bière de Noël

Brouwerijnaam Brasserie Saint Germain
Land / Regio Frankrijk / Nord-Pas-de-Calais
Bierstijl Bières de Garde
Alcoholpercentage 6.9% vol.
Schenktemperatuur 6 - 8 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 02-06-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Bières de Garde en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brasserie Saint Germain..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een kruidachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een kruidachtig en honingachtig gevoel naar voren in de mond.