Woerkums Blondje

Brouwerijnaam Woerkumer Bieren
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden
Alcoholpercentage 8.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode Is niet vermeld op de fles.

Beschrijving gemaakt op 10-05-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Woerkumer Bieren. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een grofe romige witte structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een korianderachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een moutachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een korianderachtige boventoon en verder komt er een moutachtig en gistachtig gevoel naar voren in de mond.