Witgoud

Brouwerijnaam Brouwerij Sint Servattumus
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Dunkelweizen
Alcoholpercentage 5.6% vol.
Schenktemperatuur 8 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 05-05-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Dunkelweizen en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwerij Sint Servattumus..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder goudgeel en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een korianderachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een korianderachtige boventoon en verder komt er een curaçaoschilachtig en maïsachtig gevoel naar voren in de mond.