Insel Kreide

Brouwerijnaam Rügener Insel-Brauerei
Land / Regio Duitsland / Mecklenburg-Voor-Pommeren
Bierstijl Witbier
Alcoholpercentage 5.6% vol.
Schenktemperatuur 10 ºC.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 14-04-2018Dit bier is een bier van de bierstijl Witbier en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Rügener Insel-Brauerei..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder bleek en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een Licht tarweachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht gistachtige geur. De smaak van het bier is zoet/zuur en het bier heeft een licht gistbitterbitter. De nasmaak heeft een erg korianderachtige boventoon en verder komt er een curaçaoschilachtig en licht tarweachtig gevoel naar voren in de mond.