Dauw

Brouwerijnaam Largum Bieren
Land / Regio Nederland / Noord-Holland
Bierstijl Maibock / Heller (Helles) Bock
Alcoholpercentage 6.5% vol.
Schenktemperatuur 7 - 10 ºC.
IBU/EBU 41
EBC 26
Barcode Is niet vermeld op de fles.

Beschrijving gemaakt op 28-04-2017Dit bier is een bier van de bierstijl Maibock / Heller (Helles) Bock en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Largum Bieren. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur vlokkig gisttroebel amberachtig en is er in het glas bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en lang blijft hangen in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een fruitachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een honingachtig en fruitachtig gevoel naar voren in de mond.