Guinness Dublin Porter

Brouwerijnaam St James's Gate Brewery
Land / Regio Ierland / Leinster
Bierstijl Porter - Brown
Alcoholpercentage 3.8% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 17-03-2016Dit bier is een bier van de bierstijl Porter - Brown en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door St James's Gate Brewery..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel zwart en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne licht bruine structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas weinig koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een chocoladeachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een licht gebrande moutachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een licht koffieachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.